mor yazılar 11

dündar kılıç ın gençliği, rolünde payidar.
mehmet kabadayı, rolünde akif kabadayı. ( gerçek soyadı kabadayıdır.)
sarı veli, gençliği rolünde sarı fikret.
karagöz kemal, gençliği rolünde hayali ömerin,
canlandırıldığı hacetteli 4 genç in hayatını anlatan dizi.
dündar kılıç ın babası kan davası yüzünden ankaraya göç eder, fırıncılık yapmaya başlar,
dündar kılıç da yeni yeni alem ile tanışmaya başlar ve kendine usta olarak kabadayı mehmet i seçer.

hergele meydanı ve bent deresi, mehmet ve adamların dan soruluyordu o zamanlar. kabadayı mehmet para meselesi yüzünden can arkadaşı sarı veliyi bıçaklayarak öldürür. eski cezaları ile birlik de kesinleşen onbeş yıl ceza alınca mehmet in kumar ve diğer işlerine dündar kılıç bakmaya başlar.


ama post a karagöz kemal oturur bu sefer de, karagöz kemal in babası karagözcüdür, lakabı buradan gelmektedir ve hacettepe spor un efsane sol açığıdır aynı zamanda.


karagöz kemal in yumuşak huylu olması, olaylara tam hakim olamaması dündar kılıç ı ankara da daha güçlü hale getirir, zaten kemal de zaman ile bu işlerden elini ayağını çeker.


hala çanakkale de hacettepe spor un unutulmaz renkleri mor, beyaz a boyadığı evinde yaşamaktadır.


mehmet af ile hapis den çıkınca dündar ile yollarına devam ederler. tek hasımları ankara nın en namlı kabadayısı kürt cemali dir. kürt cemali sıvas da askerliği yaptığı zamanlar da, kumar geliri tamamen mehmet ve dündar a akmaktadır. cemal buna son vermek için askerden izin alır ve mehmetin hergele meydanın da yeni açtığı mekana biraz da gövde gösterisi yapmak için gider.


racon a göre içeri alınan ve kumar a davet edilen cemal masayı kaldırır, oyun kopar. ama cemal oyuna devam etmek ister, dündar ve mehmet her an bir hadisenin çıkacağının farkındadır ve o sırada silahlar patlar, ışıklar söner kimin, kime ateş ettiği belli olmaz, ışıklar yanınca kürt cemali nin vurulduğu anlaşılır.


dündar kılıç bütün hayatı boyunca cemaliyi kendinin vurmadığını söyler, tanıklar da dündar ın havaya ateş ettiğini söyler.


kabadayı mehmet ceza alır ama af dan yararlanıp kısa sürede içerden çıkar ama cemali nin adamları ve aşireti ankarayı kana, kan isteriz diye inletmektedir.


kabadayı mehmet i pusuya düşüren cemali nin 12 yaşında ki yeğeni vurup öldürür.


dündar kılıç artık ankara da duramayacağını anlar ve istanbula göç eder. 

 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder