Telesiyej ‘Mor Menekşeler’, TRT’nin dizi standardını aşan bir yapım

Zanaatı iyi bir dizi Mor Menekşeler.
Var bir albenisi.. rejisi iyi, mekân değerlendirmesi iyi, atmosfer, oyuncu yönetimi, jeneriği, mekân ışıklandırması çok iyi.. kısaca düzgün bir iş çıkarmış Tarkan Karlıdağ’ın yapım ekibi.
Genel yönetmenliğini Serdar Akar’ın yaptığı Mor Menekşeler’de karakterler de iyi işlenmiş ayrıca.
Ama senaryonun biraz muğlâk bir yapısı var sanki. İzlemede zorluk yaratıyor. Belki epizotlu bir yapı kurmak istenmiş.. öyleyse şayet, solukları buna yetmemiş gibi görünüyor.
Doğrusu biraz da obur buldum Mor Menekşeler’i; her şey birden olsun istenmiş hikâyede; hem komedi olsun, hem dram olsun, hem Demokrat Parti döneminin eleştirisi olsun, hem Halk Partisi’nin eleştirisi bulunsun; statüko da eleştirilsin.. biraz aşk olsun ayrıca, kahramanlık olsun, mahalle delikanlılığı da eksik kalmasın, fakirlik olsun, sınıf atlama arzusu olsun, mafya-siyaset ilişkisi olsun.. olsun da olsun!
Olsun olmaya da.. bütün bunlar inandırıcı da olsun ister seyirci.. mekanikliği hoş karşılamaz pek, temaların birbirleriyle diyalektik ilişki içinde olmalarını, kurgulanmış olan hikâyenin yalın ve akıcı olmasını, en önemlisi de kolayca izlenmesini ister.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder